Se connecter

BSC 41th Annual Congress

25 maart 2022

Het grootste jaarlijkse cardiologie-evenement in België, het BSC-congres, vindt plaats op 12 en 13 mei 2022. Het wordt een persoonlijk evenement in Brussels EXPO, met alle nodige maatregelen voor een veilige vergaderomgeving.

Het BSC-congres brengt de hele cardiologiegemeenschap samen, met actieve deelname van Belgische werkgroepen en raden voor cardiologie.

Het biedt een reeks diverse doorlopende geaccrediteerde educatieve sessies, met een uitgebreid overzicht van de nieuwste ontwikkelingen in de cardiovasculaire geneeskunde. De BSC-werkgroepen spelen een belangrijke rol en de programma-activiteiten worden geleid door experts en vooraanstaande sprekers van lokale en verschillende toonaangevende instellingen over de hele wereld. Er zullen enkele belangrijke, door de industrie ondersteunde satellietsymposia zijn. Een geaccrediteerde stralingssessie, een gezamenlijke BSC-ESC-sessie maken opnieuw deel uit van het programma. Nieuw onderzoek zal ook worden toegelicht door middel van de beste abstracte presentaties. De prijsuitreiking viert de jonge onderzoekers en laureaten van de Belgische Hartstichting en de beste abstracts.

De BWGHF verzorgt een sessie op donderdag 12 mei die handelt over de laatste nieuwe ESC richtlijnen voor Hartfalen. Onder het moderatorschap van Anne-Catherine Pouleur en Walter Droogne geeft de hartfalenexpert John Mc Murray de aftrap van deze sessie waarbij hij de behandeling van chronisch hartfalen toelicht. Vervolgens verduidelijkt Jean-Luc Vachiery het luik acuut hartfalen. Matthias Dupont geeft een update over devices en comorbiditeiten bij hartfalen. Tot slot sluit Jeroen Dauw af met een presentatie van zijn abstract.

Uitgebreide informatie over het congresprogramma en inschrijving vind je op: https://www.bscardio.be/congress/congress-2022/

Hopelijk tot dan!

Caroline Weytjens
menucross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram