Se connecter
Patiënt & Familie

Wat kan de dietiste voor u doen ?

21 januari 2022

Even belangrijk als het nemen van uw medicatie, is een gezonde en evenwichtige voeding met extra aandachtspunten voor hartfalen. Uw dagelijkse voeding is immers een belangrijk onderdeel van de behandeling van hartfalen. Het doel van de behandeling is om U in een zo goed mogelijke conditie te houden of te brengen.

Voor je behandeling van hartfalen is zoutbeperking en vochtrestrictie belangrijk. Daarnaast dien je soms op inname van kalium te letten bij mindere nierfunctie, op inname van suikers te letten bij suikerziekte, op inname van cholesterol te letten, … en dit met behoud van een goede energiebalans voor een ideaal lichaamsgewicht. In deze gevallen is een diëtiste de ideale persoon om je gepaste tips te geven om smakelijk en gezond te eten en drinken.

Je kan een diëtiste raadplegen via je hartfalenrevalidatieprogramma of via je huisarts of cardioloog verwezen worden naar een geknipt persoon bij jou in de buurt.

historymenucross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram